Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos
PrinteazaO reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou, morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa verde si coriandru.
- 1-1/2 lingura pasta de curry rosu
- 1 lingurita de ulei
- 1 litru supa de legume
- 400 ml lapte de cocos
- 2 lingurite de zahar brun
- 175 g taitei cu ou
- 2 morcovi, taiati bastonase subtiri
- 1/2 varza chinezeasca, tocata
- 900 g germeni de fasole
- 6 rosii cherry, taiate pe jumatate
- zeama de la 1 lime
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 1 mana de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Se pune pasta de curry împreună cu uleiul într-o cratiţă mare sau într-un wok. Se prăjeşte uşor, până începe să-şi degaje aroma. Se adaugă supa de legume, laptele de cocos şi zahărul. Se fierbe timp de 3 minute.
Se adaugă tăieţeii, morcovii şi varza chinezească. Se fierb 4-6 minute până se înmoaie toate. Se presară germenii de fasole şi roşiile. Se toarnă zeama de lime, se amestecă şi se asezonează după gust.
Se serveşte în boluri şi se presară cu ceapă verde şi coriandru.
Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos
Pofta buna!