Supa thailandeza de pui
PrinteazaO reteta de supa thailandeza de pui din: ulei de floarea soarelui, ardei gras, pasta curry, ghimbir, lapte de cocos, coaja si suc de lamaie, porumb, piept de pui, busuioc, coriandru si ardei iute.
- 20 ml de ulei de floarea soarelui
- 1 ardei gras rosu, taiat felii
- 1 ardei gras galben, taiat felii
- 30 g de pasta curry verde
- 15 ml de ghimbir proaspat ras
- 1 l lapte de cocos
- coaja si suc de lamaie
- 1 conserva de porumb
- 2 piepti de pui file, taiati fasii subtiri
- sare
- 30 g de busuioc proaspat taiat marunt
- 30 g de coriandru proaspat taiat marunt
- 1 ardei iute, taiat marunt
- coriandru si ardei iute pentru garnisire
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o oala la foc mediu si prajeste ardeii timp de 1 minut. Amesteca pasta de curry si prajeste in continuare inca 30 de secunde. Adauga laptele de cocos, sucul si coaja de lamaie si porumbul. Asteapta ca amestecul sa dea in clocot si lasa la fiert timp de cateva minute.
Adauga fasiile de pui, acopera si lasa la fiert timp de 3-4 minute pana ce puiul e gata si porumbul moale. Asezoneaza dupa gust si adauga coriandrul, busuiocul si ardeiul iute. Pune supa in castroane si presara coriandru taiat marunt si busuioc deasupra.
Supa thailandeza de pui
Pofta buna!