Supa Tom Yum Goong
PrinteazaSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci.
La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru, lămâi verzi, piper roşu, sos de peşte şi alte condimente, iar o variantă modernă şi foarte apreciată a acestei supe prevede ca toate ingredientele să fie gătite în lapte de cocos.
- 2 lime
- 2 tulpini lemongrass
- 1 ardei iute
- 1,5 l supa de pui
- 200 g ciuperci din conserva
- 300 g creveti semipreparati
- 200 g caracatita semipreparata
- coriandru
- piper
- zahar brun
Mod de preparare:
Tăiem ciupercile felii, iar tulpinile de lemongrass şi ardeiul iute se tăie rondele. Punem supa la fiert. Când clocoteşte, punem legumele tăiate şi le lăsăm să fiarbă 2 minute. Curăţăm creveţii şi tăiem în bucăţi potrivite caracatiţa. Le adăugăm în supă alături de legume şi le lăsăm să fiarbă 5-6 minute.
Adăugăm sucul de lime, zahărul, piperul şi o linguriţă de coriandru măcinat. Servim fierbinte.
Supa Tom Yum Goong
Pofta buna!