Supa Tom Yum Goong

Printeaza

Supa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci.

La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru, lămâi verzi, piper roşu, sos de peşte şi alte condimente, iar o variantă modernă şi foarte apreciată a acestei supe prevede ca toate ingredientele să fie gătite în lapte de cocos.

Ingrediente:Supa_Tom_Yum_Goong

  • 2 lime
  • 2 tulpini lemongrass
  • 1 ardei iute
  • 1,5 l supa de pui
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 300 g creveti semipreparati
  • 200 g caracatita semipreparata
  • coriandru
  • piper
  • zahar brun

 

Mod de preparare:

Tăiem ciupercile felii, iar tulpinile de lemongrass şi ardeiul iute se tăie rondele. Punem supa la fiert. Când clocoteşte, punem legumele tăiate şi le lăsăm să fiarbă 2 minute. Curăţăm creveţii şi tăiem în bucăţi potrivite caracatiţa. Le adăugăm în supă alături de legume şi le lăsăm să fiarbă 5-6 minute.

Adăugăm sucul de lime, zahărul, piperul şi o linguriţă de coriandru măcinat. Servim fierbinte.

Supa Tom Yum Goong

Supa_Tom_Yum_Goong

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.