Provincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus.
Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se face din carne de pui şi viţel, care se prăjeşte în unt, cu puţin vin roşu. Apoi, acest amestec se mârunţeşte bine într-un blender, împreună cu nişte prosciutto şi puţină mortadella.
La sfârşit se adaugă un ou, nişte parmezan ras şi puţină nucşoară. Pe fiecare pătrat de aluat se pune câte o lingură din acest amestec, şi apoi se îndoaie, formând un triunghi. In continuare colţurile de jos ale fiecărui triunghi se înfăşoară în jurul degetului, rezultând astfel tortellini ca nişte ineluşe.
Dacă prepararea acestor tortellini durează mult, în schimb supa se face foarte uşor. Gustând supa aceasta aromată împreună puteţi simţi întreaga pasiune a bucătăriei bologneze.
Supa de rosii cu paste (tortellini) din: ulei, faina, suc de rosii, ceapa, ardei, tortellini, sare, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei 2 linguri făină 500 ml suc de roşii o ceapă 1/2 ardei gras 200 g tortellini cu brânză sare busuioc proaspăt Mod de preparare: In oala de supă se încinge uleiul şi se […]
Supa cu spanac si tortellini din: supa concentrata, apa, tortellini, frunze de spanac, sare, piper, parmezan. Ingrediente: patru căni de supă concentrată o cană de apă 150 g de tortellini 170 g de frunze de spanac sare piper parmezan Mod de preparare: Toarna într-o cratiţă patru căni de supă concentrată şi o cană de apă. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
vezi ca-ti lipsesc niste poze de la reteta asta