Supa toscana de ceapa cu bacon
PrinteazaSupa toscana de ceapa cu bacon din: morcovi, ţelină, ceapa, antricot, bacon, cârnaţi cu usturoi, ulei, condimente de supă, sare, piper, patrunjel.
- 2 morcovi
- 1 legătură ţelină
- 3 cepe mari
- 500 g antricot
- 50 g bacon
- 50 g cârnaţi cu usturoi
- 4 linguri ulei
- condimente de supă
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Se spală morcovii şi ţelina, se curăţă o ceapă şi se pun toate într-o oală, alături de antricot. Se adaugă 1,5 litri de apă şi se fierbe totul timp de 40 de minute.
Se curăţă ceapa rămasă şi se taie solzişori. Se taie baconul şi cârnaţii în bucăţi mici, se pun într-o tigaie şi se călesc 3 minute în uleiul încins. Se adaugă ceapa şi se mai lasă puţin pe foc.
Se strecoară supa într-o oală şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă compoziţia de bacon, se dă într-un clocot, apoi se mai lasă pe foc 45 de minute, la foc mic.
Se curăţă carnea de pe os şi se toacă, cu tot cu legume, în bucăţi mei. Se pun toate în supă şi se mai fierbe 5 minute. Se decorează cu pătrunjel verde.
Supa toscana de ceapa cu bacon
Pofta buna!