Supă toscană de fasole cu legume
PrinteazaLoocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate supe rustice din Toscana.
Se preferă pentru supă fasolea albă cannellini, cu bobul mare. Cea mai celebră supă tososcanâ de fasole este fără îndoială ribollita, o supă „refiartă” de fasole cu varză kale neagră, îngroşată cu bucăţi mari de pâine veche. O altă supă foarte consistentă, populară în Italia, este pasasta e fagioli. Versiunea toscană a acesteia este aromatizată cu roşii, rozmarin şi pancetta. La La sfârşit, se adaugă paste făinoase mărunte, sutsub formă de scoici, şi parmezan ras.
Unele supe de fasole se fac foarte uşor, folosind doar fasole fiartă în apă cu usturoi şi roşii. Toascanilor le place să pună în supa de de fasole şi boabe de farro întregi, supa devenind astfel groasă şi consistentă.
Orice reţetă aţi alege să preparaţi, dacă doriţi să să îi daţi o notă de autenticitate va trebui să adiadăugaţi o cantitate bunicică de ulei de măsline extravirgin condimentat cu piper.
Supă toscană de fasole cu legume
Pofta buna!