Supa traditionala cu taitei
PrinteazaSupa traditionala cu taitei din: morcovi, ceapa, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar, sare.
- 1 ou
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 100 g făină
- ulei
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Căleşte legumele tăiate cubuleţe în ulei încins, apoi adaugă apă (2-3 litri), pune sare; lasă să fiarbă.
Sparge oul şi bate-l cu furculiţa, adaugă făina puţin câte puţin. Când s-a îngroşat, frământă aluatul cu mana.
Presară pe masă făină şi întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie cât mai subţire. Presară făină, rulează foaia şi taie tăiţeii cât mai fin. Lasa-i la uscat.
Când supa e gata, adaugă tăiţeii şi dă în câteva clocote.
Pofta buna!