Supa ungureasca de fasole cu orz

Printeaza

Supa ungureasca de fasole cu orz din: fasole uscată, orz, mor­cov, pătrunjel, ardei gras, roşie, chimen măcinat, curcuma, foi de dafin, boia de ardei, ulei, apă, sare.

Ingrediente:

  • 300 ml fasole uscată
  • 2 linguri de orz
  • 1 mor­cov
  • 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze
  • 1 ardei gras
  • 1 roşie
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1 linguriţă  de curcuma
  • 1 foiţă de dafin
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • 1 lingură de ulei
  • 1 l apă
  • sare

Mod de preparare:

Supa ungureasca de fasole cu orz: Fasolea se pune la muiat cu o seară înainte, iar a doua zi se pune la fiert în apă rece.

Orzul se prăjeşte pe uscat, se pune în supa de fasole, se fierb 40-45 de minute, după care se adaugă şi zarzavatul tăiat rondele şi se mai fierbe 15 mi­nute.

Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, se presară cu condimente şi se pune în supă doar în ultimul moment.

Se ia vasul de pe foc, se toarnă restul de ulei şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.