Supa ungureasca
PrinteazaO reteta simpla de supa ungureasca din: varza acra, carne uscata, supa de carne uscata, carnati unguresti, ceapa, usturoi, faina, untdelemn, concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, chilli, afine, zahar tos, bulion si smantana.
- 1 /2 kg varză acră
- 250 gr carne uscată fiartă
- 3/4 l supă de carne uscată fiartă
- 2 cârnaţi ungureşti de Debrezin
- 1 ceapă,
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de untdelemn
- 3 linguri de făină
- 2 cuburi concentrate de supă
- 3 linguri de boia
- foi de dafin
- sare
- piper
- chilli
- afine
- 1 linguriţă zahăr tos
- 2 linguri bulion sau sos de roşii
- smântână acră pentru garnisire
Mod de preparare:
Vasu îl încălzim. Ceapa mărunt tăiată se prăjeşte în untdelemn până devine transparentă. Trecem ceapa prin sită şi fierbem cu concentratul de supă şi cu puţin zahăr tos. După 10 min, adăugăm bucăţelele de carne şi cârnatul de Debrezin tăiat rondele şi fierbem totul mai departe la temperatură scăzută.
Poftă bună!