Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir
PrinteazaSupa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir din: usturoi, pătrunjel verde, iaurt, zarzavat măcinat, fulgi de secară, făină de secară, ghimbir, piper cayenne, ulei, apă, sare.
Secara este o cereală versatilă și valoroasă, cu multiple utilizări și beneficii pentru sănătate, fiind o componentă importantă a dietei și agriculturii în multe regiuni ale lumii.
Ingrediente:
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 ml iaurt
- 1 lingură de zarzavat măcinat
- 2 linguri de fulgi de secară
- 1 lingură de făină de secară
- 1 linguriţă de ghimbir
- 1 linguriţă de piper cayenne
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Fulgii de secară se prăjesc, se sting cu apă fierbinte, sărată şi se fierb 10 minute.
Făina se amestecă cu iaurtul, cu usturoiul zdrobit şi cu condimentele, se toarnă apoi în supă şi se fierbe 4-5 minute.
Când se ia de pe foc, se toarnă şi uleiul.
Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir
Secara este utilizată pe scară largă în industria alimentară, în special în produsele de panificație.
Pâinea de secară, cunoscută și sub numele de pâine neagră, este renumită pentru gustul său dens și ușor acrișor, fiind foarte populară în țările nordice și est-europene.
Făina de secară este mai întunecată și mai densă decât făina de grâu și conține mai puțin gluten, ceea ce face pâinea de secară mai puțin elastică, dar cu o textură unică.
Secara este de asemenea utilizată pentru a produce bere (în special în stilul tradițional scandinav numit sahti), whisky și alte băuturi alcoolice. Boabele de secară sunt folosite în diverse rețete tradiționale, precum supe, salate și mâncăruri gătite.