Supă de usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de usturoi din: usturoi, smantana, paine neagra, mar, ulei de masline, orez, supa de legume, patrunjel verde, sare si piper.
- 200 g catei de usturoi (2-3 capatani)
- 200 ml smantana
- 4 felii de paine neagra
- 1 mar
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri orez
- 1 l apa sau supa de legume
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l cât mai fin. Presăraţi-I cu sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o lingură de lemn până când obţineţi o pastă omogenă. Curăţaţi mărul şi radeţi-l pe răzătoarea cu ochiuri mici. Puneţi mărul ras în pasta de usturoi şi omogenizaţi ingredientele.
Turnaţi peste ele smântână, amestecaţi şi apoi apa sau supa de legume. Fierbeţi supa 5 minute.
Tăiaţi pâinea în crutoane şi prăjiţi-leîn tigaie uscată. Puneţi-le apoi într-un castron, presăraţi-le cu sare şi piper şi stropiţi-le cu ulei de măsline.
Repartizaţi supa în castroane şi împărţiţi şi crutoanele. Presăraţi pătrunjel verde deasupra.
Supă de usturoi
Pofta buna!