Supa usturoiata
PrinteazaO reteta delicioasa de supa usturoiata din: rosii, usturoi, faina, ulei, busuioc si sare.
- 1 kg roşii
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură cu făină
- 2 linguri cu ulei
- frunze de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Infăşoară căpăţâna de usturoi într-o folie de aluminiu şi las-o la cuptor, la foc moderat, 30 de minute. îndepărtează folia, iar după ce s-a răcit puţin, decojeşte căţeii. Separat, căleşte făina în uleiul încins.
Adaugă roşiile decojite şi date pe rozătoare. Potriveşte gustul de sare şi amestecă uşor, până când supa începe să se îngroaşe.
Spre final, pune căţeii de usturoi zdrobiţi şi câteva frunze de busuioc tocate. Lasă să dea în 1-2 clocote şi serveşte-o fierbinte, cu crutoane deasupra.
Supa usturoiata
Pofta buna!