Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
PrinteazaSupa de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou, sare, ulei.
supa:
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 radacina de telina
- 1 ceapa
- 300 g carne de vita
- 5 boabe de piper
- 5 boabe ienibahar
- 2 foi de dafin
- 2 fire patrunjel
- 50 g ciuperci uscate
taitei:
- 150 ml lapte
- 60 g faina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se curăţă legumele; se taie mărunt cate o treime din fiecare; restul se aşaza într-o oală.
Se curăţă ceapa, se taie jumătăţi şi se adaugă carne şi miroderii. Se toarnă 1,5 l apă şi se pun la fiert.
Se reduce focul şi se fierbe sub capac până se înmoaie carnea, cca 90 min.
Se înmoaie ciupercile 20 min. în apă caldă. Se strecoară supa şi se adaugă cupercile, cu tot cu apa în care s-au înmuiat.
Se sărează şi se mai dă într-un docot. Se taie cubuleţe restul de legume şi se adaugă în supă.
La final se taie cubuleţe carnea şi se adaugă; se lasă să fiarbă 10 min.
Pentru tăiţei, se amestecă laptele cu faină, sare şi ou; se amestecă până ce se omogenizează aluatul de clătite.
Se incinge uleiul într-o tigaie şi se coc clătitele. Apoi se taie fâşii, se repartizează în farfurii şi se toarnă deasupra supa.
Se serveşte cu pătrunjel tocat.
Supa de vacuta cu ciuperci si taitei
Pofta buna!