Supa vanatorilor (Supa de ceapa)

Printeaza

Supa vanatorilor (Supa de ceapa) din: ceapa alba, unt, lapte nefiert, oua, sare, piper.

Ingrediente:Supa vanatorilor (Supa de ceapa)

  • 10 cepe albe
  • 100 g unt
  • 2 l lapte nefiert
  • 3-4 ouă
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele de foile uscate, tăiaţi fiecare ceapă în jumătate, ţineţi 10 min în apă rece. Scoateţi ceapa în strecurătoare, apoi tăiaţi-o peştişori. Căliţi ceapa în unt, folosind o oală smălţuită, cu pereţi înalţi. Când devine uşor gălbuie, turnaţi peste ceapă 1 ceaşcă de lapte nefiert.

Amestecaţi, umblând uşor cu lingura de lemn. Repetaţi operaţia de 2-3 ori în 20 min, timp necesar ca ceapa să se înmoaie. Turnaţi 1/2 din laptele rămas, fierbeţi ceapa alte 20 min. Răciţi uşor şi scurgeţi laptele; mixaţi ceapa 1 min.

Puneţi piureul de ceapă într-o farfiirie adâncă, săraţi şi piperaţi. Spălaţi ouăle şi separaţi gălbenuşurile. Amestecaţi piureul cu gălbenuşurile, frecaţi cu lingura de lemn ca să obţineţi o pastă omogenă. Clocotiţi 1 min laptele rămas (nefiert). Amestecaţi cu laptele în care a fiert ceapa. împărţiţi pasta de ceapă în farfurii şi turnaţi cu un polonic laptele peste această pastă.

Serviţi supa cu crutoane cât este fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.