Supa de varza acra
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de varza acra din: varza murata, apa, morcovi, ceapa, ulei, pasta de rosii si sare.
- 1 varză murată medie
- 3 litri de apă
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 3 linguri cu ulei pentru prăjit
- 2 linguri cu pastă de roşii
- sare
Mod de preparare:
Pune varza la desărat cam cu o oră înainte să te apuci de pregătirea supei. Spal-o încă o dată, stoarce-o şi abia apoi toac-o fin, pentru fiert în supă. Taie morcovul rondele, iar ceapa solzişori. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele până când ceapa devine translucidă.
Adaugă apă şi lasă să fiarbă cam 15 minute, ca să se înmoaie morcovul. Adaugă varza tăiată fin şi lasă la fiert cam o oră, o oră şi-un sfert, până devine fragedă. Poţi s-o guşti din când în când, ca să vezi dacă e gata.
Când eşti pe cale să închizi focul, pune sare după gust şi pasta de tomate şi mai dă supa într-un clocot, la de pe foc şi lasă la răcit. O serveşti simplă sau cu murături.
Supa de varza acra
Pofta buna!