Supă cu varza de Bruxelles
PrinteazaSupă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper.
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura ulei
- 1 cub concentrat de legume
- 6 verzisoare de Bruxelles
- 5 linguri mazare congelata
- 2 linguri porumb
- 3 linguri fulgi de mei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rădăcinoasele se spală sub jet de apă rece şi se curăţă. Se toacă ceapa. Se rad rădăcinile. Se căleşte ceapa în ulei, apoi se adaugă morcovii şi pătrunjelul şi se mai fierbe totul 2 min. Se adaugă cubul concentrat, se toarnă apă şi se dă în clocot cea 20 min.
După 5 min. de fierbere se adaugă verzele de Bruxelles (care se pot tăia în jumătate în prealabil). Se adaugă în final mazărea şi porumbul şi se mai fierb 5 min.
Apoi se adaugă fulgii de mei, se amestecă şi nu se mai lasă să fiarbă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 7 min. Se condimentează.
Supă cu varza de Bruxelles
Pofta buna!
Nu am gustat pana acum supa cu varza de bruxelles, nici macar varza de bruxelles n-am gustat