Supă de Varză cu Carne de Porc

Printeaza

Supă de Varză cu Carne de Porc – un preparat apreciat pentru gustul său bogat și sățios. Această rețetă combină dulceața varzei cu savoarea cărnii de porc, creând o supă reconfortantă și plină de nutrienți.

Este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă sau iarnă, dar poate fi savurată oricând dorești o mâncare caldă și hrănitoare.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc (de preferat pulpă sau spată)
  • 1 varză medie (aproximativ 1 kg), tăiată fideluță
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 2 morcovi, dați pe răzătoare
  • 1 țelină mică, rasă
  • 1 ardei gras, tocat mărunt
  • 3 cartofi medii, tăiați cuburi
  • 3-4 roșii, tocate sau 200 ml suc de roșii
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust
  • 2 litri de apă sau supă de carne
  • Smântână și ardei iute pentru servit (opțional)

 

Mod de Preparare:

Taie carnea de porc în cuburi de dimensiuni medii. Într-o oală mare, încălzește uleiul și adaugă carnea de porc.

Prăjește carnea până capătă o crustă aurie, aproximativ 5-7 minute.

Adaugă ceapa tocată și usturoiul peste carne. Gătește până ceapa devine translucidă, apoi adaugă morcovii, țelina și ardeiul gras.

Continuă să gătești pentru încă 5 minute, amestecând ocazional.

Adaugă varza tăiată fideluță, cartofii tăiați cuburi și roșiile (sau sucul de roșii) în oală. Amestecă bine toate ingredientele.

Adaugă foile de dafin, sare și piper după gust. Toarnă apa sau supa de carne peste legume și carne.

Adu supa la punctul de fierbere, apoi reduce focul și lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 45 de minute sau până când carnea și legumele sunt fragede.

La final, adaugă mărarul și pătrunjelul tocat, amestecând bine. Mai lasă supa să fiarbă pentru încă 5 minute pentru ca aromele să se combine perfect.

Reteta Supă de Varză cu Carne de Porc

Valorile Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 18 g
  • Grăsimi: 12 g
  • Carbohidrați: 20 g
  • Fibre: 6 g

Supa se servește fierbinte, de preferat cu o lingură de smântână adăugată direct în farfurie pentru un gust mai cremos.

Poți adăuga ardei iute tocat pentru un plus de picant.

Această supă se potrivește perfect cu pâine de casă sau mămăligă.

De asemenea, merge foarte bine cu o salată de ardei copți sau castraveți murați.

Pentru a însoți supa de varză cu carne de porc, poți opta pentru un vin alb sec sau demi-sec, care va complementa aromele supei.

Dacă preferi băuturile nealcoolice, încearcă o limonadă proaspătă sau un ceai de plante, cum ar fi ceaiul de mentă.

Supă este o rețetă ușor de preparat, perfectă pentru prânz sau cină.

Aceasta combină ingrediente simple, dar pline de savoare, rezultând într-un preparat nutritiv și reconfortant.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.