Supa de varza cu limba de porc si smantana
PrinteazaSupa de varza cu limba de porc si smantana din: morcovi, rădăcină de pătrunjel şi păstârnac, telina, gulie, limba de porc, otet, foi de dafin, ceapa, varză, kaizer afumat, chimen măcinat, sare, piper, boia, ulei, smântână, mărar proaspăt sau uscat, orez cu bob rotund.
- 2 morcovi
- câte 1 rădăcină de pătrunjel şi păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1/2 gulie
- 200 g limbă de porc
- 50 ml oţet
- 2-3 foi de dafin
- 1 ceapă
- 1/4 varză (200 g)
- 100 g kaizer afumat
- 1 linguriţă chimen măcinat
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriţă boia
- 2 linguri ulei
- 200 g smântână
- 1 legătură mărar proaspăt sau 1 linguriţă mărar uscat
- 4 linguri orez cu bob rotund
Mod de preparare:
Speli bine limba de porc şi o laşi de seara la rece, într-un castron cu otetul si apă rece cat sa o acopere.
A doua zi, scurgi apa cu oţet şi pui limba la fiert la foc mic, în aproximativ 1/2 litru de apă cu foile de dafin. Indepărtezi spuma care se formează şi continui fierberea până se pătrunde carnea.
Cureţi şi speli legumele. Tai în bucăţi mari morcovul, albitura, ţelina şi gulia şi le pui la fiert în 2 litri de apă uşor sărată.
Strecori supa de legume şi o amesteci cu zeama în care a fiert limba. Tai mărunt ceapa, kaizerul în felii subţiri, iar varza fideluţă.
Intr-o oală de 5 litri, căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând până devine sticloasă, apoi adaugi pe rând kaizerul, chimenul, boiaua şi varza, amestecând din nou.
Stingi cu supa şi fierbi timp de 10 minute, apoi adaugi bucăţi de limbă curăţată de pieliţă, orezul şi sare după gust.
După ce orezul a fiert, presari mărarul şi acoperi vasul pentru 10 minute. Aduci la masă ciorba împreună cu smântână.
Supa de varza cu limba de porc si smantana
Pofta buna!
Foarte buna supa de varza