Supa cu varza, orez si limba de porc
PrinteazaSupa cu varza, orez si limba de porc din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, gulie, limba de porc, otet, foi de dafin, ceapa, varza, kaizer afumat, chimen, sare, piper, boia, ulei, smantana, marar, orez.
- 2 morcovi
- cate 1 radacina de patrunjel si pastarnac
- 1 telina mica
- 1/2 gulie
- 200 g limba de porc
- 500 ml otet
- 203 foi de dafin
- 1 ceapa
- 200 g varza
- 100 g kaizer afumat
- 1 lingurita chimen
- sare
- piper macinat
- 1 lingurita boia
- 2 linguri ulei
- 200 g smantana
- 1 legatura marar
- 4 linguri orez cu bob rotund
Mod de preparare:
Speli bine limba de porc si o lasi seara la rece intr-un castron cu otet si apa rece, cat sa o acopere.
A doua zi o scoti din otet si pui limba la fiert la foc mic, în aproximativ 1/2 litru de apă cu foile de dafin.
Indepărtezi spuma care se formează şi conti-nui fierberea până se pătrunde carnea.
Cureţi şi speli legumele. Tai în bucăţi mari morcovul, albitura, ţelina şi gulia şi le pui la fiert în 2 litri de apă uşor sărată.
Strecori supa de legume şi o amesteci cu zeama în care a fiert limba. Tai mărunt ceapa, kaizerul în felii subţiri, iar varza fideluţă.
Intr-o oală de 5 litri, căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând până devine sticloasă, apoi adaugi pe rând kaizerul, chimenul, boiaua şi varza, amestecand din nou.
Stingi cu supa şi fierbi timp de 10 minute, apoi adaugi bucăţi de limbă curăţată de pieliţă, orezul şi sare după gust.
După ce orezul a fiert, presari mărarul şi acoperi vasul pentru 10 minute. Aduci la masă ciorba împreună cu smântână.
Supa cu varza, orez si limba de porc
Pofta buna!
E buna supa asta!
Foarte buna supa asta, are de toate si este foarte buna