Supă Vichyssoise
PrinteazaO reteta de supa vichyssoise din: praz, cartofi, unt, supa de legume, smantana, arpagic verde, crutoane si sare. Este una dintre cele mai cunoscute supe pasate din bucătăria internaţională. Se serveşte de obicei călduţă ori rece, şi are mai multe variante ce prevăd fierberea în apă, nu în zeamă de supă, adăugând însă un os de prosciutto sau creson fiert împreună cu celelalte legume.
- 2 fire de praz
- 3 cartofi făinoşi
- 40 g unt
- 1 l supă de legume
- 2 dl smântână
- 1 legătură de arpagic verde
- crutoane
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi partea albă a prazului şi tăiaţi-o bastonaşe de 4-5 cm pe cea verde (păstraţi câteva fire pentru ornat). Spălaţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe cartofii.
într-o cratiţă, căliţi în unt prazul timp de 10 minute la foc domol. Adăugaţi cartofii, amestecaţi şi lăsaţi să prindă gust timp de 10 minute, iar la sfârşit săraţi şi piperaţi. Turnaţi deasupra supa caldă şi ţineţi-o pe foc 10 minute: cartofii trebuie să fie fragezi. Stingeţi focul.
Mixaţi supa până obţineţi o cremă, încorporaţi smântână şi puneţi-o iar pe foc câteva minute, amestecând des, astfel încât să devină o compoziţie densă. Turnaţi vichyssoise în castronele, decorându-le pe fiecare cu câteva bastonaşe de praz, cu arpagic verde tăiat bucăţele şi cu crutoane.
Supă Vichyssoise
Poftă bună!
Incoming search terms:
- supa vichyssoise