Supa vietnameza de pui cu taitei
PrinteazaO reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa, busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde.
- 500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete
- 1 litru bulion de pui
- 4 linguri sos de peste thailandez
- 1 lingura ghimbir, ras
- 350 g taitei de orez
- 50 g muguri de soia
- 60 g ceapa, taiata solzisori
- Cate 2 linguri de busuioc, coriandru si menta, proaspete, tocate
- 2-4 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat foarte fin
- 2 cepe verzi, taiate marunt
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala mare carnea de pui, bulionul, sosul de peste si ghimbirul ras si se dau in clocot, apoi se acopera si se fierb la foc mic 10-15 minute, pana cand carnea este facuta.
Intre timp se pune o oala pe foc si se fierbe fideaua conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge fideaua si se imparte in 4 castroane. Se adauga carnea, mugurii de soia si ceapa, apoi se presara busuioc, coriandru si menta.
Se toarna supa si se presara ardeiul iute si ceapa verde. Se serveste cu felii de lamaie verde.
Supa vietnameza de pui cu taitei
Pofta buna!