Supa de vita cu castraveti cruzi
PrinteazaSupa de vita cu castraveti cruzi din: pulpa de vita, rasol de vita, castraveti cruzi, ceapa, lapte batut, smantana, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper.
- 500 g pulpa de vita
- 1 rasol de vita
- 300 g castraveti cruzi
- 2 cepe medii
- 500 ml lapte batut
- 200 g smantana
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea tăiată cubuleţe şi rasolul se pun la fiert în 2 litri de apă.
După ce dă în clocot, se adună spuma şi se adau-gă morcovii, ţelina şi cepele (întregi), sarea şi piperul.
Supa se strecoară şi se pune la frigider 2 ore, după care se degresează şi se mută în alt vas.
Se amestecă smântână, laptele bătut şi supa, cu telul. Se adaugă carnea fiartă, castraveţii cruzi, curăţaţi de coajă şi tăiafi cubulete.
Se serveşte rece, cu pătrunjel tocat fin deasupra.
Pofta buna!