Supa de vita cu ciuperci
PrinteazaSupa de vita cu ciuperci din: carne de vita, verdeata, sare, boabe de piper, nucsoara, cartofi, vin, salote, usturoi, ciuperci, unt, pasta de tomate.
- 1 kg carne de vită
- 1 legătură de verdeaţă pentru supă
- sare
- 1 linguriţă de boabe de piper negru
- 1 frunză de dafin
- nucşoară
- 4 cartofi
- 300 ml supă cremă de roşii
- 100 ml vin roşu
- piper
- 2 şalote
- 2 căţei de usturoi
- 150 g ciuperci champignon
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de pastă de tomate
- câteva fâşii de frunze de busuioc
Mod de preparare:
Carnea de vită, verdeaţa mărunţită, sarea, piperul, frunza de dafin şi nucşoara se clocotesc la foc mic în 2 l de apă timp de 2 ore.
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb 20 de minute, apoi se pasează.
Se scoate carnea şi se strecoară supa, apoi şe toarnă înapoi în cratiţă şi se adaugă supa de roşii.
Se înglobează şi piureul de cartofi şi vinul roşu şi se condimentează cu piper.
Şalotele şi căţeii de usturoi se cojesc, apoi se taie inele, respectiv se zdrobesc.
Ciupercile se curăţă cu o perie, se taie felii şi se călesc în unt.
Se adaugă în supă împreună cu pasta de tomate, se lasă să se întrepătrundă aromele 10 minute şi se ornează cu busuioc.
Supa de vita cu ciuperci
Pofta buna!