Supa de vita cu legume si galuste

Printeaza

Supa de vita cu legume si galuste din: rasol de vita, ceapa, morcov, telina, pastarnac, oua, gris, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 ½ kg de rasol cu os cu măduvă
  • 2 cepe
  • 2 morcov
  • 1 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de griș
  • sare
  • piper

 

Mod de prepaare:

Se curăță și se spală legumele. Se pune rasolul tăiat în bucăți să fiarbă cu apă rece, la foc mic .

Se ia spuma care se formează cu o lingură și se adaugă legumele curățate și spălate.

După o oră de fierbere, se presară sare și piper și se lasă în continuare vasul pe foc mic, timp de 2 ore.

Când carnea este fiartă, se scoate rasolul și se pune într-un vas acoperit. Se strecoară supa, se taie morcovul, țelina și păstârnacul în 3-4 bucăți mari.

Se pregătesc găluștele: se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, se adaugă treptat și gălbenușurile și se toarnă în ploaie grișul, puțin câte puțin.

Când supa clocotește, se pun pe rând galuștele. Supa se servește fierbinte cu pătrunjel proaspăt.

 

Supa de vita cu legume si galuste

Supa_de_vita_cu_legume_si_galuste

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.