Supa de Vita cu Orz

Printeaza

Supa de Vita cu Orz – un preparat clasic, perfect pentru zilele racoroase sau pentru a va incalzi sufletul cu un gust traditional.

Aceasta supa este bogata in proteine si fibre, fiind ideala pentru a va sustine energia pe parcursul zilei.

Combinatia de vita frageda, legume proaspete si orz satios face din aceasta reteta o alegere excelenta pentru o masa de pranz sau cina hranitoare si echilibrata.

Reteta Supa de Vita cu Orz

Ingrediente

  • 500 g carne de vita (pulpa sau rasol), taiata cubulete
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 morcovi, taiati rondele
  • 2 tije de telina, tocate
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 150 g orz
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 2 l supa de vita (sau apa cu 2 cuburi de concentrat de vita)
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat, tocat pentru decor

 

Mod de Preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu.

Adaugati cubuletele de carne de vita si rumeniti-le pe toate partile, aproximativ 5-7 minute. Scoateti carnea si lasati-o deoparte.

In aceeasi oala, adaugati ceapa tocata si usturoiul. Caliti pana devin translucide, aproximativ 3-4 minute.

Adaugati morcovii, telina si ardeiul rosu si continuati sa caliti inca 5 minute, amestecand ocazional.

Puneti carnea de vita inapoi in oala, adaugati orzul, cimbrul, frunzele de dafin si supa de vita.

Aduceti totul la fierbere, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic timp de 1 ora si jumatate, pana cand carnea si orzul sunt fragede.

Condimentati cu sare si piper dupa gust. Scoateti frunzele de dafin si aruncati-le. Serviti supa fierbinte, decorata cu patrunjel proaspat tocat.

Valori Nutritionale (per portie de 300 ml)

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 18 g
  • Grasimi: 8 g
  • Carbohidrati: 28 g
  • Fibre: 5 g
  • Sodiu: 600 mg

 

Supa de vita cu orz este cel mai bine servita fierbinte, alaturi de paine proaspata sau crutoane crocante.

Pentru a completa masa, puteti adauga o salata verde simpla, asezonata cu ulei de masline si otet balsamic.

In ceea ce priveste bauturile, un vin rosu sec, cum ar fi un Cabernet Sauvignon sau un Merlot, se potriveste excelent cu bogatia supei de vita.

De asemenea, o bere neagra sau un ceai de plante fierbinte pot fi alegeri bune pentru a insoti aceasta supa delicioasa.

Aceasta reteta este un exemplu perfect de mancare traditionala reconfortanta, oferind atat gust, cat si nutritie.

Fie ca o pregatiti pentru familie sau pentru a impresiona invitatii, aceasta supa va fi cu siguranta apreciata. Speram ca veti incerca aceasta reteta si veti savura fiecare lingura.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.