Supa de vita – reteta gustoasa si usor de preparat
PrinteazaSupă de vită din: carne de vita, morcov, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, praz.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vită (piept, rasol, pulpă cu os cu măduvă)
- 2-3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mai mică
- 2 cepe
- sare
- piper boabe
- partea albă de la 1 fir de praz
- 4 l apă
Mod de preparare:
Spălaţi carnea apoi puneţi-o într-un vas cu 4 l apă rece şi 1 linguriţă de sare.
Lăsaţi-o să fiarbă în clocote mici, luând foarte bine spuma. Adăugaţi zarzavatul spălat, curăţat şi tăiat în jumătăţi.
După ce supa a fiert aproape 3 ore, verificaţi dacă se desprinde carnea de pe os.
Strecuraţi în vasul special numai lichidul (supa limpede). Din zarzavaturi pregătiţi o salată rusească.
Pregătiţi carnea rasol, serviţi-o cu sos de hrean, roşii, şi mărar.
Supa serviţi-o cu găluşte din griş, cu tăiţei de casă ori cu orez.
Aduceţi supa decorată cu pătrunjel verde.
Pofta buna!