Supa de vita cu varza din: carne de vita, varza, cartofi, morcov, sos de rosii, ceapa, unt, dafin, apa, piper, sare, marar, ceapa verde, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita taiata cuburi 1/2 varză tocată mărunt 2 cartofi taiati cubulete 1 morcov ras 1 1/2 lingură sos de roșii 1 ceapa tocata 2 linguri […]
Supă de vită cu tăiței de casă
PrinteazaSupă de vită cu tăiței de casă din: coaste de vita, morcovi, ceapa uscata, radacini de patrunjel, pastarnac, ulie, telina, sare, piper, oua, faina.
Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum grătarul, friptura, tocănița sau în preparatele tradiționale.
În ceea ce privește nutrienții, carnea de vită este bogată în proteine, fier, zinc, vitamina B12, niacină și riboflavină.
Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor din corpul nostru, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobină, care ajută la transportul oxigenului prin sânge.
Ingrediente:
- 1 kg coaste de vită
- 2 morcovi
- 1 ceapă uscată
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 gulie mică
- 1 ţelină mică cu frunze
sare - piper
- 2 cuburi de vită
Tăiței:
- 2 ouă
- sare
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
pun coastele la fiert în apă rece cu sare. Se spumează, se adaugă legumele tăiate în patru și se fierbe la foc mic până se desprinde
carnea de pe os.
prepară aluatul de tăiței, se întinde o foaie, se lasă la uscat, apoi se taie foarte fin.
strecoară supa, se pun cuburile de vită, piper măcinat, iar când clocoteşte, se adaugă tăiţeii.
lasă să clocotească de câteva ori, se stinge focul, se adaugă verdeaţa tocată şi carnea de vită; se lasă 10 min. să se odihnească.
Supa se poate face și cu găluște de griș.
Pofta buna!
Reteta zilei: Supa de vita cu varza
Pofta buna!