din: carne de vita, piper, sare, patrunjel, fidea, taitei, galuste din gris. Ingrediente: 1,5 kg carne de vită (carne mai grasă, rasol, neapărat câteva oase cu măduvă) piper sare 1 legătură pătrunjel opţional: fidea, tăiţei sau găluşte de griş Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi a […]
Supa de vita cu taitei si legume
PrinteazaSupa de vita cu taitei si legume din: taitei, rasole de vita, telina, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 400 g tăieței
- 1 kg rasol de vită
- 1 țelină
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu sare. Se lasă la foc mediu și se spumează ori de câte ori este nevoie.
După 2 ore de fiert, se adaugă zarzavaturile curățate și tăiate cubulețe. Se lasă la fiert până când carnea de rasol se desprinde după os.
Se va folosi doar zeama. Carnea se va putea folosi la salate de boeuf sau ca fel principal, fiartă, cu legume și hrean.
După ce au fiert și carnea și legumele, se strecoară supa într-o oală curată. Legumele se păstrează în supă.
Se fierb tăiețeii separat în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet și se adaugă ulterior în supă.
Se potrivește supa de sare și piper după gust. Se servește cu pătrunjel verde tocat proaspăt.
Supa de vita cu taitei si legume
Pofta buna!
Ingrediente: 2 l supă (preparată din carne de vită, strecurată) Pentru tăiţei: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş sare apă Mod de lucru: Puneţi supa la fiert şi, când începe să clocotească, adăugaţi tăieţeii. După 20 de minute de clocote mici, puneţi […]
Pofta buna!