Supă de vită
PrinteazaO reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru.
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 400 g carne de vită
- sare
- 1 frunză de dafin
- cimbru
- 200 ml lapte
- 125 ml smânână
- 2 linguri făină
- 1 lingură oţet
- 1 ou
- piper alb
- pătrunjel proaspăt
- cimbru pentru decor
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se încălzeşte untul într-o oală şi se căleşte ceapa. Se spală carnea, se pune în oală, se toarnă 1,5 litri de apă şi se adaugă sare. Se adaugă frunza de dafin şi cimbrul şi se fierbe până când carnea devine moale.
Se scoate carnea din oală şi se taie bucăţele. Se amestecă laptele cu smântână, se adaugă făina şi se amestecă puţin, după care se toarnă în supă. Se fierbe aproximativ 8 minute, până când se îngroaşă supa. Se amestecă din când în când.
Se pune carnea înapoi în supă şi se toarnă şi oţetul. Se sparge oul în supă şi se amestecă imediat cu furculiţa. Se fierbe 1 minut, se asezonează cu piper şi se serveşte cu verdeţuri proaspete.
Supă de vită
Pofta buna!