Supă de viţel cu fasole verde
PrinteazaO reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt.
- 1 kg fasole verde
- 500 g carne de viţel
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- ½ linguriţă boia dulce
- 2 linguri ulei
- ½ legătură pătrunjel şi frunze de ţelină
- 100 g iaurt
Mod de preparare:
Spălaţi carnea de viţel, o tăiaţi în cubuleţe şi o puneţi la fiert la foc mic, în 2 ½ litri apă, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii. Când carnea a fiert, curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi în cubuleţe morcovii, ceapa, ardeiul şi roşiile, iar fasolea în bastonaşe.
Înăbuşiţi ceapa, ardeiul şi morcovii, în ulei şi puţină apă, apoi adăugaţi roşiile şi boiaua. După 5 minute, puneţi în oală toate legumele şi continuaţi fierberea pentru alte 10 minute.
La sfârşit, adăugaţi sare, stingeţi focul şi presăraţi verdeaţa fin tocată. Serviţi supa cu iaurt.
Supă de viţel cu fasole verde
Pofta buna!