Supa de vitel cu praz

Printeaza

Supa de vitel cu praz din: carne de vitel, radacina de patrunjel, radacina de telina, radacina de pastarnac, ceapa, morcovi, smantana, ou, praz, unt, cartof, coaja de lamaie, sare, piper alb, patrunjel.

Ingrediente:Supa_de_vitel_cu_praz

  • 300 g carne de vitel
  • cate 1 radacina de patrunjel, telina si pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi de dimensiune mijlocie
  • 150 g smantana
  • 1 ou
  • 5 fire de praz
  • 50 g unt
  • 1 cartof
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sare
  • piper alb
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Fierbi ceapa, ţelina, pătrunjelul, cartoful, morcovii şi păstârnacul în 1 1/2 litri de apă.

Speli carnea de viţel, o tai în bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Peste carnea tocată adaugi smântână, oul bătut, untul şi amesteci bine. Condimentezi cu sare, coaja de lămâie şi piper.

Cu mâinile umede sau cu ajutorul unei linguriţe, faci mici găluşte pe care le fierbi în apă clocotită cu sare, 10-15 minute, la foc mic. Strecori supa de legume.

Tai morcovii fierţi în formă de steluţe şi îi adaugi din nou în supă, împreună cu găluştele din carne şi prazul, în prealabil curăţat, spălat şi tăiat în rondele subţiri.

Laşi să fiarbă împreună 5 minute, după care sărezi şi condimentezi supa după gust.

Aduci supa ia masă împreună cu pătrunjelul tocat, pentru ca fiecare mesean să-şi presare în farfurie după gust.

Supa de vitel cu praz

Supa_de_vitel_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.