Supă de viţel
PrinteazaSupă de viţel
Ingrediente:
- 1 kg carne
- 1,5 1 apă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1/2 pătrunjel
- 1 cartof
- puţin praz
- sare
- piper
- puţin pătrunjel verde
- 1 bucăţică lămîie
Mod de preparare:
Supă de viţel: Tăiem carnea în 5 bucăţi. O spălăm şi o punem într-o oală cu apă. Presărăm puţină sare şi lăsăm să fiarbă, avînd grijă ca înainte de a da apa în clocot, să luăm spuma.
Apoi fierbem supa încet, pînă cînd carnea este pe jumătate fiartă.
Atunci adăugăm zarzavatul tăiat ca tăiţeii, iar partea albă a prazului, în rondele subţiri.
Punem cîteva boabe de piper şi sare dacă mai trebuie. Cînd carnea este fiartă, tocăm mărunt pătrunjelul şi îl punem în zeamă.
Servim rasolul la masă în supa lui. Separat servim lămîie şi felii de pîine prăjită.
Poftă bună!
Buna supa de vitel. Eu o servesc cu smantana si ardei iute rosu.