Supa Waterzooi
PrinteazaSupa Waterzooi din: peste, unt, patrunjel, praz, cimbru, foaie de dafin, piper, sare, bulion.
- un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău)
- 100 g unt
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- un fir de praz
- o legătură de pătrunjel
- cimbru
- foaie de dafin
- piper
- sare
- doi litri de bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte
Mod de preparare:
Peştii se taie în bucăţele şi se pun într-o cratiţă, având grijă să se aşeze dedesubt peştii cei mai tari. Se adaugă untul, rădăcina de pătrunjel şi prazul tocate mărunt şi condimentele, după gust.
Se umple cu zeama de peşte, până ce se acoperă peştii. Se lasă să fiarbă puternic, până ce supa scade şi se leagă. Se serveşte cu pâine prăjită.
Poftă bună!