Supa Wonton cu coltunasi
PrinteazaSupa Wonton cu coltunasi din: bicarbonat de sodiu, creveti, supa de peste, ceapa verde, zahar, sare, sos de soia, amidon de cartofi, sos de stridii, sherry, ghimbir, piper, taitei, faina.
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 300 g creveti cruzi
- 5 cani de supa de peste
- 3 cepe verzi
- o lingurita de zahar
- sare dupa gust
- o jumatate de lingura de sos de soia
- o lingurita si jumatate de amidon de cartofi
- o lingurita de sos de stridii
- 1 lingurita si jumatate de sherry
- o lingurita de ghimbir ras
- piper dupa gust
- 280 g de taitei subtiri de orez
- 100 g faina
Mod de preparare:
Cu o zi înainte de a pregăti supa, curăţaţi crevetii, puneti-i într-un vas, acoperiti-i cu apă şi turnaţi peste bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi şi tineti la frigider peste noapte. Fierbeti supa de peşte şi adăugaţi zahărul, sosul de soia şi partea verde a cepelor. Dati în clocot şi micşoraţi flacăra.
Intre timp, scurgeţi crevetii, clătiti-i cu apă şi zvântati-i. Tocaţi crevetii şi partea albă a cepelor şi adăugaţi amidonul snerry-ul, sosul de stridii, ghimbirul ras şi un praf de piper. Amestecaţi. Pregătiţi un alyat din faină şi 90 ml apă. Intindeti şi tăiaţi pătratele de aluat în care puneţi o linguriţă de pastă ae creveti.
Impăturiţi şi fierbeti colţunaşii în apă. Fierbeti separat tăieteii conform instrucţiunilor de pe pachet. Puneţi în fiecare bol câţiva colţunaşi, tăietei şi turnaţi supa deasupra.
Supa Wonton cu coltunasi
Pofta buna!