Supa de zarzavat cu morcovi si orez

Printeaza

Supa de zarzavat cu morcovi si orez din: cartofi, morcovi, gulioara, ceapa, telina, varza, patrunjel verde, frunze de telina, ulei, orez, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa de zarzavat cu morcovi si orez

  • 400 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 gulioara
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1/4 varza
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • smantana, optional
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în cubuleţe, rondele, bastonaşe. Căliţi-le în ulei şi turnaţi peste ele 2,5 I apă caldă.

Lăsaţi-le să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi orezul şi lăsaţi să fiarbă încă 15 minute.

Inainte de servi­re, puneţi în vas verdeţurile tăiate cât mai mărunt, eventual zdrobite într-un mojar cu puţină sare grunjoasă.

Opţional, puteţi adăuga smântână.

Poftabuna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.