Supa de zarzavat cu morcovi si orez
PrinteazaSupa de zarzavat cu morcovi si orez din: cartofi, morcovi, gulioara, ceapa, telina, varza, patrunjel verde, frunze de telina, ulei, orez, smantana, sare, piper.
- 400 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 gulioara
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 1/4 varza
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura frunze de telina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri orez
- smantana, optional
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în cubuleţe, rondele, bastonaşe. Căliţi-le în ulei şi turnaţi peste ele 2,5 I apă caldă.
Lăsaţi-le să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi orezul şi lăsaţi să fiarbă încă 15 minute.
Inainte de servire, puneţi în vas verdeţurile tăiate cât mai mărunt, eventual zdrobite într-un mojar cu puţină sare grunjoasă.
Opţional, puteţi adăuga smântână.
Poftabuna!