Supa de zarzavat
PrinteazaO reteta de supa de zarzavat din: varza, morcovi, telina, dovlecei, ulei, supa, patrunjel, piper, boabe de fasole si taitei.
- 1/2 capatana de varza
- 250 g morcovi
- 1 telina
- 1 dovlecel
- 1 lingura ulei
- 1,5 l de supa fiarta cu 2 lingurite de condimente
- patrunjel sau marar verde
- piper
- 1 conserva de boabe fasole alba sau boabe fierte separat (circa 400g)
- taitei pentru supa
Mod de preparare:
Cureţi varza, o speli şi o tai fâşii. Speli morcovii, ţelina, dovleceii şi îi cureţi de coajă, apoi îi tai mărunt. Căleşti legumele în uleiul încins. Condimentezi cu piper.
Torni apoi apa fiartă cu 2 linguriţe de condimente şi laşi să fiarbă timp de 15 minute, la foc potrivit. Adaugi verdeaţa tocată.
Fierbi separat tăiţeii, îi strecori şi îi pui în supă. Adaugi şi boabele de fasole fierte.
O lingură de parmezan sau de telemea rasă, presărată deasupra, va da un gust excelent.
Supa de zarzavat
Pofta buna!