Supa-crema de praz
PrinteazaIngrediente:
- 2 fire de praz
- 4 cartofi mijlocii
- 2 ouă
- 1/4 pachet unt
- 1l supă de carne sau de oase
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele fin sau le mixezi.
Separat încingi într-o oală jumătate din cantitatea de unt şi înăbuşi piureul de legume timp de 5 minute, apoi adaugi supa.
Laşi să clocotească de câteva ori, apoi o iei de pe foc şi o dregi cu gălbenuşurile, adăugând şi restul de unt şi pătrunjel tocat. O serveşti caldă, cu crutoane de pâine, saleuri, grisine sau pateuri mici.
Pofta buna!