Supe si ciorbe: Borş de sfeclă
PrinteazaO reteta gustoasa de bors de sfecla, ceapa rosie, morcov, telina, rosii, ardei gras, ceapa verde, leustean, sare, piper, smantana, bors, ulei de masline.
- 400 g sfeclă
- 2 cepe roşii
- 1-2 morcovi
- o ţelină
- 6 roşii
- 1 ardei gras
- 2 fire ceapă verde
- o legătură leuştean
- sare
- piper
- 100 g smântână
- 1 l bors
- o linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început, se spală sfecla şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare sau se bagă la cuptor, după preferinţă.
Intre timp, se curăţă legumele, mai puţin roşiile, sg taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se călesc câteva minute în ulei. Se adaugă cantitatea de apă, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Roşiile se spală şi se dau pe râzătoare. Sucul obţinut se toarnă
peste celelalte legume. Sfecla coaptă sau fiartă se curăţă, se taie felii potrivite şi se pune în ciorbă.
Se adaugă borsul, se mai lasă să clocotească şi se serveşte cu leuştean verde tocat mărunt, ceapă verde şi smântână.
Borş de sfeclă
Pofta buna!