Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, ardei gras, patrunjel verde.
- 500 g carne de pui
- 2 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 1 morcov mare
- bors
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 telină mică
- 2 cepe
- cartofi
- sare
- piper
- 1 ardei gras
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Când clocoteşte, se spumează, se adaugă zarzavatul şi ceapa tocate mai mari sau după dorinţă.
Se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele şi carnea sunt aproape fierte şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.
Se pune orezul spălat bine şi se fierbe 10-15 minute. Se mai adaugă 2 1 de apă, se sărează după gust, si se adauga borsul si se mai lasa sa dea in cateva clocote.
Se ia oala de pe foc şi se drege cu smântână bătută cu gălbenuşurile. Se aromatizeaza cu pătrunjel verde.
Bors de pui
Pofta buna!