Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grec
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de pui a la grec din: ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, ardei, galbenusuri, piept de pui, smantana, zeama de lamaie si orez.
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 roşii
- 1 ardei
- 2 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- 300 g piept de pui
- zeama de la o lămâie
- 1 cănuţă de orez
Mod de preparare:
Zarzavatul îl speli, îl cureţi şi îl tai cubuleţe. Ceapa o tai solzişori şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi morcovul, pătrunjelul şi ardeiul şi le căleşti puţin şi pe ele. Adaugi carnea de pui spălată şi tăiată cubuleţe şi puţină apă.
Când începe să fiarbă, pui orezul ales şi spălat şi roşiile tăiate mărunt. Potriveşti de sare şi laşi să fiarbă până când carnea de pui este fiartă, după care opreşti focul. Când ciorbiţa se mai aşază puţin, baţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi smântână şi adaugi în oală amestecând. Serveşti ciorba caldă, cu ardei iute.
Ciorbă de pui a la grec
Pofta buna!