Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteană
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba radauteana din: pui, telina, morcovi, patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare si piper.
Poate te intereseaza si Bors de legume cu pui si leustean
- 1 pui mare de casă
- 1 ţelină
- 3 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 kg smântână
- 3 gălbenuşuri
- 1 căpăţână de usturoi
- oţet după gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi puiul şi le pui să fiarbă împreună, lei spuma care se formează. Când sunt fierte, scoţi din zeamă atât legumele, cât şi puiul. Strecori zeama rămasă şi o pui din nou la fiert. Tai pieptul de pui fâşii şi îl laşi deoparte.
Baţi bine smântână şi o amesteci cu gălbenuşurile. Adaugi 2-3 linguri de supă fierbinte şi amesteci uşor, ca să nu se brânzească, apoi le torni în oală, amestecând continuu. Este foarte important ca smântână să fie destul de grasă, astfel încât, când o adaugi în oală, să nu se taie şi să strici tot aspectul ciorbei.
Adaugi oţet după gust, iar dacă este necesar, poţi adăuga şi usturoi. Condimentezi cu sare şi piper, pui fâşiile de piept de pui şi laşi să mai dea în 2-3 clocote.
Dacă vrei, poţi adăuga pătrunjel verde tocat mărunt. Serveşti ciorba fierbinte, eventual cu ardei iute. La masă, poţi aduce ciorba însoţită de smântână şi oţet, pentru ca fiecare să o dreagă după bunul plac.
Este o ciorbă delicioasă şi înlocuieşte cu succes ciorba de burtă, de aceea i se mai spune şi ciorbă falsă de burtă.
Ciorbă rădăuteană
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorbă rădăuteană