Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteană

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba radauteana din: pui, telina, morcovi, patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare si piper.

Poate te intereseaza si Bors de legume cu pui si leustean

Ingrediente:Ciorbă rădăuteană

  • 1 pui mare de casă
  • 1 ţelină
  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 kg smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 căpăţână de usturoi
  • oţet după gust
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi puiul şi le pui să fiarbă împreună, lei spuma care se formează. Când sunt fierte, scoţi din zeamă atât legu­mele, cât şi puiul. Strecori zea­ma rămasă şi o pui din nou la fiert. Tai pieptul de pui fâşii şi îl laşi deoparte.

Baţi bine smântâ­nă şi o amesteci cu gălbenuşu­rile. Adaugi 2-3 linguri de supă fierbinte şi amesteci uşor, ca să nu se brânzească, apoi le torni în oală, amestecând continuu. Este foarte important ca smântâ­nă să fie destul de grasă, astfel încât, când o adaugi în oală, să nu se taie şi să strici tot aspectul ciorbei.

Adaugi oţet după gust, iar dacă este necesar, poţi adă­uga şi usturoi. Condimentezi cu sare şi piper, pui fâşiile de piept de pui şi laşi să mai dea în 2-3 clocote.

Dacă vrei, poţi adăuga pătrunjel verde tocat mărunt. Serveşti ciorba fierbinte, even­tual cu ardei iute. La masă, poţi aduce ciorba însoţită de smân­tână şi oţet, pentru ca fiecare să o dreagă după bunul plac.

Este o ciorbă delicioasă şi înlocuieş­te cu succes ciorba de burtă, de aceea i se mai spune şi ciorbă falsă de burtă.

Ciorbă rădăuteană

Ciorbă rădăuteană

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorbă rădăuteană

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.