Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci
PrinteazaSupa crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si piper.
- 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 morcov mic
- 2 lingura cu faina
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mică cu un praf de sare. Când ceapa s-a înmuiat, stinge focul şi acoperă. Pune făina la prăjit în ulei, amestecând ca să nu se prindă. Când s-a rumenit, adaugă puţin câte puţin apă caldă, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe.
Când s-a făcut un sos mai gros, adaugă ciupercile (dacă sunt din conservă, trebuie scurse, iar dacă sunt proaspete – tăiate şi puţin călite). Adaugă ceapa plus morcovul călite. Amestecă şi adaugă apă, puţin câte puţin, până ce capătă consistenţa unei smântani subţiri.
Lasă să fiarbă 5 minute. Sărează, piperează după gust. Amestecă şi lasă să dea în 1 -2 clocote. Serveşte cu pâine prăjită şi felii de ciuperci trase puţin în tigaie.
Supă-cremă de ciuperci
Pofta buna!