Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci

Printeaza

Supa crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 2 lingura cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mică cu un praf de sare. Când ceapa s-a înmuiat, stinge focul şi acoperă. Pune făina la prăjit în ulei, amestecând ca să nu se prindă. Când s-a rumenit, adaugă puţin câte puţin apă caldă, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe.

Când s-a făcut un sos mai gros, adaugă ciupercile (dacă sunt din conservă, trebuie scurse, iar dacă sunt proaspete – tăiate şi puţin călite). Adaugă ceapa plus morcovul călite. Amestecă şi adaugă apă, puţin câte puţin, până ce capătă consistenţa unei smântani subţiri.

Lasă să fiarbă 5 minute. Sărează, piperează după gust. Amestecă şi lasă să dea în 1 -2 clocote. Serveşte cu pâine prăjită şi felii de ciuperci trase puţin în tigaie.

Supă-cremă de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.