Supe si ciorbe: Ciorba de fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de fasole din: ciorba, fasole, morcov, telina, ceapa, costita afumata, bors, sare.
- 500 g fasole albă
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă mare
- 250 g costiţă afumată
- 50 g pastă de roşii
- 1 litru borş
- sare
Mod de preparare:
Alege fasolea, spal-o şi pune-o la fiert în apă rece (cam trei litri). Schimbă apa de 2-3 ori, dar de fiecare dată pune apă clocotită.
Când fasolea e aproape fiartă, adaugă bucăţi de costiţa. Curăţă morcovul, ţelina şi ceapa, toacă-le mărunt şi pune-le şi pe ele la fiert.
Când au fiert şi legumele, adaugă pasta de roşii şi borşul cald şi mai lasă să clocotească 15 minute.
Pofta buna!