Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace
PrinteazaO reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare.
- 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ceaşcă orez
- 1 l zeamă varză
- leuştean verde sau uscat
- 1 pahar smântână sau iaurt
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea, curăţ-o şi pune-o la fiert cu apă rece cât s-o acopere. Lasă să dea 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea, pune 2 1 de apă rece şi lasă să fiarbă la foc mic 30 de minute.Curăţă ceapa şi morcovii, toacă-le cubuleţe şi pune-le în supă.
Sărează, după gust, lasă să fiarbă legumele împreună cu carnea 20 minute şi adaugă orezul fiert separat.
Fierbe separat zeama de varză, ia spuma şi acreşte supa de carne. Potriveşte gustul de sare. Lasă să clocotească un minut, stinge focul şi presară leuşteanul verde tocat fin.
Drege cu smântână sau iaurt după ce mâncarea s-a răcit 10 minute. Serveşte ciorba caldă, cu pâine de casă.
Ciorbă de potroace
Pofta buna!