Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.
- 600g dovleac
- 100 g ceapă
- 700 g rasol de vită
- 1 l lingură făină
- 80 g unt
- 12 ouă
- 200ml lapte
- 100 ml smântână
- 1 leg. pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Fierbeti rasolul în 2 l apă cu puţină sare, apoi strecuraţi-l. Tăiaţi dovleacul în cubuleţe şi căliţi-le împreună cu ceapa tocată mărunt în unt. Turnaţi peste dovleac supa în care a fiert rasolul, strecurată, şi lăsati dovleacul să fiarbă, până când se înmoaie.
Treceţi totul prin sită şi adăugaţi făina desfăcută în lapte, apoi lăsaţi să mai fiarbă 15 minute. La sfârşit dregeti cu gălbenuşurile frecate cu smântână. Serviţi cu crutoane de pâine prăjită.
Supă cremă de dovleac
Pofta buna!