Supe si ciorbe: Supa crema de praz
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare.
- 3 fire de praz
- 2 l apă
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 lingură cu unt
- 200 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert întregi, în apă cu un praf de sare. Scoate legumele, iar în supa rămasă, fierbe cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul tăiat rondele. După ce au fiert, strecoară-le şi zdrobeşte-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă.
Piureul astfel obţinut, subţiază-l cu supa în care au fiert legumele. Adaugă untul şi lasă pe foc să dea în câteva clocote.
La final, drege supa-cremă cu smântână şi potriveşte gustul de sare. Inainte de a servi, trage într-o lingură cu unt topit aproximativ 150 g de creveţi decorticaţi.
Supa crema de praz
Pofta buna!