Supe si ciorbe: Supa crema de praz

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare.

Ingrediente:Supa crema de praz

  • 3 fire de praz
  • 2 l apă
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 lingură cu unt
  • 200 g smântână
  • sare

Mod de preparare:

Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert întregi, în apă cu un praf de sare. Scoate legumele, iar în supa rămasă, fierbe cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul tăiat rondele. După ce au fiert, strecoară-le şi zdrobeşte-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă.

Piureul astfel obţinut, subţiază-l cu supa în care au fiert legumele. Adaugă untul şi lasă pe foc să dea în câteva clocote.

La final, drege supa-cremă cu smântână şi potriveşte gustul de sare. Inainte de a servi, trage într-o lingură cu unt topit aproximativ 150 g de creveţi decorticaţi.

Supa crema de praz

Supa crema de praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.