Suprem de pui
PrinteazaSuprem de pui
- un pui de aproximativ un kg şi jumătate
- 40 g untură
- 4 ciolane de vită
- o ceapă
- un morcov
- piper alb măcinat
- 100 g fasole verde fină
- 100 g unt
- 4 linguri de făină
- 200 ml smîntînă lichidă
- un nap
- un praz
- sare
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă puiul şi presară-l cu sare şi piper. Pune-l la prăjit, în cuptor, într-un vas cu untură, timp de aproximativ o oră.
Indepărtează pielea, dezosează puiul şi păstrează carnea la cald. Prepară o supă dintr-un litru de apă, oase de pui şi de vită, sare şi piper. Curăţă şi spală legumele, apoi taie-le julien.
Cînd supa este gata, strecoară şi apoi pune la fiert legumele încă 5 minute. După aceea scurge legumele şi păstrează-le la cald. Supa se ţine şi ea la cald.
Pofta buna!