Surimi cu cuscus
PrinteazaSurimi cu cuscus din: surimi, cusucs, ulei, legume, ardei, lamaie.
- 4-5 batoane de surimi
- 1 ceşcută cuscus cu ou
- 1 castronel cuburi de legume asortate fierte
- ulei de măsline cu aromă de busuioc
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 morcov
- sucul de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se clocotesc 3 ceşcuţe de apă cu un praf de sare. Se adaugă cuşcuş, iar după 10 minute legumele prefierte şi ulei de măsline. Se mai lasă 5 minute, apoi se adaugă un praf de piper şi ia de pe foc.
Se călesc în puţin ulei morcovul ras şi ardeiul gras tăiat fâşii. Se dau deoparte şi se acoperă cu un capac. Se prăjesc câteva secunde pe toate feţele batoanele tăiate de surimi, se scot şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se montează în forme circulare un strat de cuşcuş, apoi morcovul şi ardeiul, iar un strat de cuşcuş şi deasupra surimi. Se lasă să se răcească şi se scot inelele.
Pofta buna!