Sushi de somon cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi. Ingrediente: 1 cană orez pentru sushi 50 ml oţet de orez 1 linguriţă zahăr sare foi de alge Nori somon 1 avocado 1 castravete câteva batoane de surimi mix de seminţe de […]
Sushi cu avocado si carne de crab
PrinteazaSushi cu avocado si carne de crab din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, foi de alge nori, avocado, castravete, carne de crab, sos de soia, wasabi.
Ingrediente:
- 1 ceașcă de orez sushi
- 1 și 1/4 cești de apă
- 1/4 cană de oțet de orez
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- Foi de alge uscate nori
- Avocado
- Castravete
- Carne de crab
- Sos de soia
- Wasabi
Mod de preparare:
Clătiți orezul într-un bol până când apa devine clară. Adăugați 1 1/4 cești de apă și lăsați-l să se înmoaie timp de 30 de minute.
Puneți orezul și apa într-un vas și aduceți la fierbere. Acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10 minute.
Încălziți oțetul de orez, zahărul și sarea într-un vas mic până când se dizolvă complet. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Transferați orezul într-un vas mare și adăugați amestecul de oțet peste acesta. Aduceți orezul la temperatura camerei și amestecați-l bine.
Tăiați avocado și castraveți în felii subțiri.
Așezați o foaie de nori pe o suprafață plată, cu partea lucioasă în jos.
Întindeți orezul uniform pe suprafața nori, lăsând o margine de 1 cm fără orez la capătul opus.
Puneți feliile de avocado, castraveți și crab bătut pe jumătate din suprafața orezului.
Începeți să rulați noriul începând de la partea cu ingrediente și strângeți-l bine.
Repetați cu restul ingredientelor.
Tăiați rolele în bucăți de aproximativ 2 cm grosime și serviți cu sos de soia și wasabi.
Sushi cu avocado si carne de crab
Valori nutriționale pentru 6 porții:
- Calorii: 221 kcal
- Carbohidrați: 44 g
- Proteine: 4 g
- Grăsimi: 2 g
Pofta buna!