Sushi clasic cu somon
PrinteazaSushi clasic cu somon din: orez, otet, zahar, sare, somon, castravete.
- 175 g orez pentru sushi
- 2 linguri cu oţet
- 4 linguriţe cu zahăr fin
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 foi de sushi nori
- 60 g somon afumat
- 1/2 castravete
Mod de preparare:
Spală orezul cu multă apă rece şi pune-l la fiert in 300 ml de apă. Când începe să clocotească, acoperă cu un capac şi redu flacăra. Lasă-l să fiarbă aproximativ zece minute.
Separat încălzeşte oţetul. Adaugă zahărul şi sarea şi lasă pe foc până se topesc complet, Toarnă oţetul peste orezul fiert.
După prepararea orezului pregăteşte diverse forme de rulouri sau grămăjoare ovale,
Aşază foi de sushi nori pe un suport special pentru sushi. Intinde pe foaie puţin orez răcit somon şi bastonaşe de castravete. Rulează, ajutându-te de suport.
Cu un cuţit ascuţit, taie rulourile în bucăţi de 2 cm. Repetă operaţiunea până termini toate ingredientele.
Pofta buna!